El primer ‘Esmorzar a la vinya’

Aquest any hem ampliat les visites al celler amb una nova proposta enoturística: les visites a la vinya amb tast i maridatge de productes de la terra! Aquí teniu un petit resum de com va anar el primer esmorzar a la Vinyeta de Missenyora amb l’Albert, la Mireia i en Romà que van fer de “conillets d’Índia”.

visita vinyeta missenyora

Primer de tot, la Montse fa quatre pinzellades d’on som. La Vinyeta de Missenyora és al terme de Vallbona de les Monges, ubicada a la Denominació d’Origen Costers del Segre, a la subzona Valls del Riu Corb. És una parcel·la monovarietal de Macabeu cultivada amb els criteris de l’agricultura ecològica.

colecio vinyes trobades slow food

Després de la breu introducció, anem cap a la Col·lecció de Vinyes Trobades. En aquesta petita parcel·la hi ha diferents plantes empaltades amb material originari de les varietats antigues de raïm que Slow Food Terres de Lleida ha recuperat a la Noguera i altres comarques. D’aquestes varietats surt el vi Vinyes Trobades, que elaborem conjuntament amb Slow Food Terres de Lleida. La Col·lecció, com anomenem a la parcel·la, funciona com si fos una “còpia de seguretat” de la biodiversitat agrícola en perill. És a dir, si algun dia passés alguna cosa a les vinyes de la Noguera, aquest patrimoni històric de la vinya que ha estat recuperat podria sobreviure.

vinyeta missenyora florida

Tornem a la Vinyeta de Missenyora on la Monste explica més detalls de les vinyes com la formació dels ceps, en què consisteix l’agricultura ecològica, la distància de les rengleres, la collita a mà durant la verema, el paisatge, el terrer… A L’Olivera busquem la qualitat del producte i això obliga a ser curosos i respectuosos amb els processos i els mitjans que emprem.

esmorzar vinya a punt

Després de l’explicació i la petita passejada, és el moment d’iniciar el tast i el maridatge! El vi Missenyora no podia faltar a taula, però també vàrem tastar el Primers Vins Negres i l’escumós Olivera Jove, que van acompanyar productes de la terra regats amb el nostre oli. Us assegurem que els vins són encara millors si es prenen a la vinya!

cava olivera i arrugats rosal

Amb la panxa plena vàrem tornar cap al celler i vàrem aprofitar per fer-hi també una visita.

final visita al celler

Les visites a la vinya se celebraran, de moment, dues vegades al mes, però per a grups es poden concertar cites altres dies. Hi ha dues modalitats de visita:

OPCIÓ 1: Visita a la vinya + tast de vins i oli amb maridatge de productes de la terra (15€)

OPCIÓ 2: Visita a la vinya + tast de vins  al celler (8€)

I si teniu alguna proposta, només ens ho heu de dir i mirarem d’adaptar-nos!

Per a més informació i reserves: visites@olivera.org

Us hi esperem!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>