Aquest estiu no estem sols!

Tot i que hi ha molta gent de L’Olivera que ha marxat de vacances, aquest estiu no ens quedem sols! Com ja van fer el Paco i l’Èlia des de Mèxic i el Cristian des de Guatemala, ara tornem a tenir visita a la cooperativa. Són la Nika, que ve de Brezovica (Eslovènia) i el Pablo, que ve de Philadelphia (Estats Units). Si voleu saber-ne més coses, continueu llegint…

D'esquerra a dreta: el Pablo, la Nika i el Pau.

D’esquerra a dreta: el Pablo, la Nika i el Pau.

La Nika té 26 anys i viu en un poblet molt petit d’Eslovènia, a prop de la localitat de Brezovica. Diu que el seu poble és quasi tan petit com Vallbona de les Monges! A Eslòvenia estudia la carrera d’Agricultura i Paisatge i ha vingut a fer pràctiques de camp a través de l’organització WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms). Va triar L’Olivera perquè volia ser a prop de Barcelona i no volia treballar a una granja sinó al camp.

Va arribar el 10 de juny i hi serà fins a finals d’agost. De moment, l’experiència li agrada perquè “l’ambient és molt tranquil i no se sent pressionada a la feina”. El que més li ha sorprès és que L’Olivera sigui una cooperativa. Diu que en l’època soviètica a Eslovènia n’hi havia moltes però ara han desaparegut. L’estada a Vallbona de les Monges li ha servit per veure que “aquí funcionen molt bé i es podrien aplicar a Eslovènia”. Del treball al camp, li agrada sobretot la importància que té el treball manual a L’Olivera i l’agricultura ecològica perquè no utilitza productes químics, cosa que a Eslovènia no s’estila gaire.

El Pablo té només 17 anys, però tot i la seva joventut aquesta no és la primera vegada que surt dels Estats Units a recórrer món per fer treball voluntari. Va arribar de Philadelphia, als Estats Units, el 2 de juliol i es quedarà L’Olivera, a Vallbona de les Monges, fins a finals de mes. Ha vingut a passar dos mesos de vacances per diferents llocs d’Espanya, però no volia fer 2 mesos sencers de platja. Així que ha demanat consell al seu tiet per saber on podia anar a fer treball social i ha acabat a L’Olivera.

Aquí fa una mica de tot. Treballa al camp, ajudant a regar i a treure branques, i al celler, netejant ampolles i embotellant el vi i l’oli. El que més li ha sorprès és que no hi hagi un projecte religiós que sustenti la cooperativa perquè “tots els voluntariats socials que ha fet, sempre han estat en programes religiosos”. Sigui com sigui, aquí ha après a valorar i a respectar el vi: “ara entenc perquè el vi té el preu que té i perquè la gent pot pagar 40-45€ per una ampolla”, comenta.

A tots dos, us donem la benvinguda des d’aquí!

Esperem que gaudiu molt de l’experiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>