Descobreix i viu l’elaboració de l’oli amb L’Olivera

L'oli que elaborem a L'Olivera és el suc de l'oliva arbequina

L’oli que elaborem a L’Olivera és el suc de l’oliva arbequina

Vols saber més coses del procés d’elaboració de l’oli a L’Olivera? Aquest any obrim les portes del petit molí que tenim a Vallbona de les Monges perquè pugueu descobrir-ho.

La visita inclou un passeig per les oliveres que tenim repartides per les finques de la rodalia de Vallbona. Per veure i aprendre com s’ha de collir l’oliva, però també per endinsar-nos en els secrets d’aquests arbres mil·lenaris de la Mediterrània que han inspirat, des dels inicis, el nostre projecte.

Les oliveres són uns arbres que a Vallbona creixen sobretot als marges, a tocar dels murs de pedra seca

Les oliveres són uns arbres que a Vallbona creixen sobretot als marges, a tocar dels murs de pedra seca

Després de la visita al camp, anirem al molí d’oli, a extreure el suc de l’oliva, un procés delicat i que a L’Olivera fem amb molta cura. Al molí agafarem una petita mostra del suc i anirem fins al celler a tastar-lo. Allà, comprovarem les diferències organolèptiques de l’oli recent obtingut amb els altres olis que elaborem a L’Olivera. I si, encara no en teniu prou, també podreu completar la visita amb un volt pel Celler.

A Vallbona de les Monges, l’olivera és un arbre de marges, que creix a tocar dels murs de pedra seca. A L’Olivera en tenim gairebé unes 2.000 de la varietat arbequina repartides per diferents finques.

L’oli que elaborem no és cap altra cosa que el suc de l’oliva. L’extraiem a baixa temperatura (23-25ºC) al petit molí d’olí que tenim. El nostre molí és el que es coneix com una “micro-almàssera”. Allà cuidem i conservem l’oli en condicions òptimes en petits dipòsits d’acer inoxidable a temperatura constant i en absència d’aire.

Vols venir a comprovar-ho?

Les visites al molí d’oli es faran tots els dissabtes des del 16 de novembre i fins al 14 de desembre.
Inscripció i reserves: visites@olivera.org
Preus: 11€/persona (per a grups de 6 persones, o més: 8€/persona).
Opcionalment, també podeu completar la visita amb una explicació guiada per les instal·lacions del Cller per 3€/persona més.

Com amb els vins que elaborem, a L'Olivera apostem pel treball humà, un procés que fem amb molta cura

Com amb els vins que elaborem, a L’Olivera apostem pel treball humà, un procés que fem amb molta cura

2 pensaments a “Descobreix i viu l’elaboració de l’oli amb L’Olivera

 1. Miquel Miró

  Companys, tinc uns amics que venen de Luxemburg per passar el cap d’any i voldria saber si us podríem fer una visita el dia 27 de desembre. Supos que per les dates sols podria ser una visita al Celler, ens agradaria molt compartir el dinar amb vosaltres.

  Ja em direu.

  Ben cordialment

  Miquel Miró

  Respon
  1. L'Olivera Cooperativa Autor de l'entrada

   Hola Miquel!

   Les visites al molí d’oli es faran només fins al 16 de desembre, o sigui que per aquelles dates en principi no podria ser. Però fem arribar el teu correu a l’equip de visites perquè es posi en contacte amb tu i ho puguis gestionar amb ells.

   Estem en contacte segur! Fins aviat!

   Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>