Buidem barriques: ja tenim l’Únic a la copa!

viunic9

No és un dimarts qualsevol. Avui assistim al naixement d’un nou vi, a aquest moment especial que sempre és treure el vi de la bóta una vegada el temps i la fusta han fet la seva feina. Després de set mesos i 20 dies, L’Olivera Únic deixa el seu habitacle de fusta per ensenyar-se al món i deixar-se tastar. Gairebé 8 mesos en dues barriques de fusta americana i francesa que han servit per buscar l’harmonia i l’elegància que podreu trobar-li quan el proveu.

Harmonia, perquè té un equilibri perfecte entre acidesa (3,9 grams/litre) i grau alcohòlic (14,5º), molt important en varietats blanques. I elegància, perquè combina el grau alcohòlic amb una gran estructura en la qual s’equilibren les sensacions de volum, cos i solidesa. “Al nas mostra una bona potència aromàtica i, en boca, és un vi molt original, amb notes de fruita madura i confitats”, diu la Clara, enòloga del celler de L’Olivera. L’albert, enginyer químic que també treballa al celler, coincideix: “jo en destacaria la maduresa i també un toc de fusta molt interessant”, diu. L’Eli, també enòloga del celler, li troba un gran volum en boca i molta llargada. I també un toc especial al final: “té un sútil toc amargant al final, això és bo, perquè fa que el recordis, com passa amb l’amargant de cacau de la xocolata”, explica. I si es tracta de maridar-lo, l’Eli ho té clar: “jo l’acompanyaria amb un bon pernil”, assegura.

viunic11

Suggeriments a banda, L’Olivera Únic ha respost, i amb nota, a les expectatives que generava el fet de fer el primer vi de Botritys, tot un experiment que ara ja tenim dins la copa. Bé, encara no, perquè encara resta embotellar-lo i vestir-lo amb l’etiqueta. Temps al temps. Mentrestant, i si no voleu quedar-vos sense, podeu fer la reserva de L’Olivera Únic des de la nostra botiga online.

viunic12 viunic7————————–
Vaciamos barricas: ¡ya tenemos L’Olivera Únic en copa!

No es un martes cualquiera. Hoy asistimos al nacimiento de un nuevo vino, este momento especial que siempre es sacar el vino de la barrica cuando el tiempo y la madera han hecho su trabajo. Después de 7 meses y 20 días, L’Olivera Únic deja su habitáculo de madera para mostrarse al mundo y dejarse catar. Casi 8 meses en dos barricas de roble americano y francés que han servido para buscar la armonía y la elegancia que podréis encontrar al probarlo.

Armonía, porqué tiene un equilibrio perfecto entre acidez (3,9 gramos/litro) y graduación alcohólica (14,5º), muy importante en variedades blancas. Y elegancia, porqué combina la graduación alcohólica con una gran estructura en la que se equilibran las sensaciones de volumen, cuerpo y solidez. “En nariz muestra una buena potencia aromática y, en boca, es un vino muy original, con notas de fruta madura y confitura”, dice Clara, enóloga de la bodega de L’Olivera. Albert, ingeniero químico que también trabaja en la bodega, coincide: “yo destacaría la madurez y también un toque de madera muy interesante” dice. Eli, también enóloga de la bodega, piensa que es un vino con un gran volumen y largo en boca. Y también le encuentra un toque especial al final: “tiene un sutil sabor amargo al final, eso es bueno porqué hace que lo recuerdes, como pasa con el amargo del cacao en el chocolate”, explica. Y si se trata de maridarlo, Eli lo tiene claro: “yo lo acompañaría con un buen jamón”, asegura.

Al margen de las sugerencias, lo cierto es que L’Olivera Únic ha dado respuesta, y con nota, a las expectativas que generaba el hecho de hacer el primer vino de Botritys, un experimento que ahora ya tenemos dentro de la copa. Bueno, aún uno, porqué falta embotellarlo y vestirlo con su etiqueta. Tiempo al tiempo. Mientras, y si no queréis quedaros sin éste vino, podéis hacer vuestra reserva en nuestra tienda online.