BARCELONA, CAP A UN NOU MODEL AGROALIMENTARI

Barcelona serà durant tot aquest 2021 la capital mundial de l’alimentació sostenible i des de L’Olivera-Can Calopa volem aprofitar-ho per sumar-nos a un any d’activitats, projectes i polítiques que reivindiquen canvis profunds en el sector agroalimentari, el model de consum i la gestió mediambiental. A L’Olivera-Can Calopa som conscients de tots aquests reptes i per aquesta raó hem decidit celebrar unes jornades de debat que abordin qüestions que ens interpel·len en els àmbits social, econòmic, ecològic i climàtic. Amb l’únic objectiu de compartir idees i reflexions al voltant de la sostenibilitat alimentària.

 

El cicle de Diàlegs a l’Era de Can Calopa planteja quatre taules rodones al llarg d’aquest 2021 en les quals s’hi convidarà personalitats rellevants de sectors tan diversos com l’urbanisme i l’arquitectura, la pagesia, l’agroecologia, la viticultura, el periodisme, el turisme i la política per aprofundir en qüestions tan diverses com l’agricultura i la ramaderia al nostre país, el patrimoni gastronòmic, el malbaratament alimentari, el model turístic, la preservació de la biodiversitat, l’agricultura periurbana o les xarxes de consum responsable. L’Olivera, que just celebrem una dècada gestionant la finca municipal de Can Calopa a Collserola, volem que aquestes jornades siguin una passa més en la voluntat de convertir-nos en una veu activa i de referència a Barcelona i la seva àrea metropolitana en els àmbits de l’agroecologia, la viticultura, el compromís social i l’oci enoturístic, així com la conservació i la divulgació del patrimoni mediambiental.

 

La nostra voluntat és que tothom -de veïns a agents socials, de polítics a empresaris, de productors a dinamitzadors culturals, d’acadèmics a institucions – la ciutat, en definitiva, senti i faci seu el nostre projecte.

 

 

Benvinguts a Can Calopa. Obrim el debat.

Barcelona, és possible la sobirania alimentària?

Pagesia, model productiu i consum responsable

19 maig 2021 / 18:30h 

Barcelona, capital metropolitana o capital agropolitana?

Urbanisme, model agroecològic i sostenibilitat

9 juny 2021 / 18:30h

Barcelona, un referent gastroturístic?

Gastronomia, patrimoni i altres turismes

8 juliol 2021 / 18:30h

Barcelona, cap a on ens porta el futur?

Alimentació sostenible, governances i reptes comunitaris

30 setembre 2021 / 18:30h