Barcelona, cap a on ens porta el futur?

Alimentació sostenible, governances i reptes comunitaris

30 setembre 2021 / 18:30h

icones-15

Com a signant del Pacte de Milà, la ciutat de Barcelona s’ha compromès a impulsar polítiques que afavoreixin sistemes agroalimentaris més justos i inclusius, més segurs, diversificats, accessibles, sostenibles i responsables ambientalment i climàtica. Alhora, i des del territori, han sorgit iniciatives que també treballen a petita escala en aquest sentit. I perquè aquestes resolucions no quedin en paper mullat cal un lideratge compartit que involucri el conjunt de la ciutadania. Poden les administracions liderar un canvi que avanci cap a la plena sobirania alimentària? Ho volen? Com es materialitzen aquests compromisos?

Álvaro Porro

Activista i membre de Barcelona En Comú, Álvaro Porro és el Comissionat d’Economia Social, Verda, Desenvolupament Local i Política Alimentària de l’Ajuntament de Barcelona. Des d’aquí ha impulsat polítiques que promouen alternatives econòmiques en favor de la justícia social, compromeses amb l’entorn, el desenvolupament social, la proximitat i el consum responsable.

Pau Moragas

@pmoragasb

Responsable de producció de L’Olivera, la seva és una mirada transversal a l’agricultura, que parla d’ecologia, de territori i de valors. Vinculat a la cooperativa des del 1996, des d’on posa en pràctica, a peu de vinya, l’expertesa com a enginyer tècnic agrícola i la seva especialització en viticultura a Portugal i a França. Des del 2007 col·labora també en la recuperació de varietats històriques de vinya a Costers del Segre i ha viatjat a diferents països i regions vitivinícoles (França, Suïssa, Alemanya, Itàlia o Eslovènia) per conèixer les especificitats de cada territori.

Anaïs Sastre

@ferestega

Ambientòloga de formació, l’Anaïs ha estat des de sempre vinculada al moviment social agroecològic i per la sobirania alimentària. Ha tirat endavant durant 7 anys el projecte Xicòria, sobre producció de verdura ecològica, formació i dinamització agroecològica. Actualment forma part de l’equip tècnic d’Alimentem Collserola, per la promoció de la Transició Agroecològica del Parc Natural, i també del projecte d’Abastiment Agroecològic, des d’on aplica la seva experiència i formació en metodologies participatives i disseny de polítiques públiques per la Sobirania Alimentària.

 

Toni Massanés

@ToniMassanes

No hi ha esdeveniment gastronòmic a Catalunya en els darrers 20 anys que no hagi estat escrutats per la seva mirada. Cuiner, articulista, divulgador i comunicador, docent, investigador… Toni Massanés és un home polifacètic que ha viscut -i en segons quins casos, protagonitzat- de primera mà la revolució gastronòmica i culinària del nostre país. Com a director de la Fundació Alícia, a més, promou la innovació tecnològica en favor d’uns millors hàbits alimentaris i la revaloració del patrimoni agroalimentari.

MODERA

Josep Sucarrats

@josep_sucarrats

De caràcter afable, en Josep Sucarrats mai dissimula el tarannà sincer i directe que li dona haver nascut en una família de pagesos i viticultors. Potser per això -i perquè li agrada menjar i beure- ha dirigit la revista CUINA durant 15 anys. En els darrers temps ha liderat el projecte Arrels. A més, és autor de diversos llibres i col·labora regularment en diversos mitjans abordant l’actualitat gastronòmica. Si parla, se l’escolta.  

vinyes de barcelona_2019_adobe rgb

Amb la degustació de VINYES DE BARCELONA 

El vi que parla de la ciutat on neix. Complex, únic, compromès, desacomplexat i excepcional. Un vi que, com Barcelona, s’ha de viure.