Barcelona, capital metropolitana o capital agropolitana?

Urbanisme, model agroecològic i sostenibilitat

9 juny 2021 / 18:30h

icones-13

L’alimentació ha definit no només les ciutats sinó també els paisatges que les abasten de productes al llarg dels segles. Avui, però, la comercialització i la distribució, els canvis d’hàbits i de consum, la cuina domèstica, el malbaratament alimentari i energètic, l’impacte ambiental, la nutrició i la salut condicionen la naturalesa de les grans metròpolis, exigint-los canvis que van més enllà de la mera producció d’aliments i que afecten qüestions com el desequilibri territorial, les infraestructures, la política o el medi ambient. En aquest context, quines ciutats ens esperen? Pot la urbanitat conviure amb la ruralitat? De quina manera?

Carles Llop

jlp.cat

Com demostra el seu extens currículum, Carles Llop té una trajectòria tan dilatada com reconeguda en el món de l’arquitectura i la planificació urbanística. I no només per la seva feina en el guardonat despatx JornetLlopPastor sinó especialment per la seva qualitat de docent a l’ETSAB i al Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC entre d’altres.

Vicente Guallart

@vicenteguallart

L’empremta de la seva feina es deixa veure pels carrers i edificis de Barcelona, ja que va ser arquitecte en cap de la capital catalana entre el 2011 i el 2015. Fundador del IAAC i del seu propi despatx d’arquitectura, actualment lidera el ValldauraLabs, un centre de recerca sobre els hàbitats autosuficients situat al cor de Collserola.

MODERA

Pati Núñez

@patinunez_agency

És un referent en l’àmbit de la comunicació i les relacions públiques en el món de l’arquitectura. Des de la seva prestigiosa agència ha dissenyat, planificat i executat projectes sobre planificació urbanística, art i arquitectura així com ha treballat de consultora d’estratègia, crítica cultural i articulista a més de co-dirigir el Festival Open House Madrid.

Arraona blanc 2016

Amb la degustació d’ARRAONA

L’obstinació d’una ciutat, Sabadell, per no oblidar el seu passat vitivinícola. Un vi blanc de frescor accentuada i glopada llarga. Amb gust de compromís i territori.