A L’Olivera cooperativa creiem en la força del col·lectiu. I en què, el camí, sempre és més lleuger quan el fem amb companyia. Per això, i perquè volem seguir caminant, i fer-ho acompanyades, presentem aquesta campanya d’emissió de títols participatius. 

…plantar nova vinya a Vallbona de les Monges, seguint amb l’aposta per les varietats autòctones que, més enllà de criteris productius, també són una aposta de coherència amb el paisatge, el territori i el projecte agroecològic que, des de fa més de 40 anys, estem duent a terme.

…cuidar, cuidar-nos, perseverant en aquest plantejament que situa a les persones al centre de la nostra activitat econòmica i social. I fer-ho, dotant de més espai i més adequat per a les persones que actualment ocupen la llar-residència de Vallbona de les Monges, traslladant l’espai que actualment ocupen les oficines en un edifici annex per dedicar l’espai alliberat a la millora de l’atenció a les persones.

…fer una aposta decidida per recuperar la Trobat, una varietat molt antiga amb la qual fa anys que treballem colze a colze amb Slow Food Terres de Lleida a través del projecte Cultures Trobades. Perquè, amb ella, volem fer una mirada al passat per llegir el futur.

…donar continuïtat al projecte de replantejament de la vinya de Can Calopa, en una aposta per transformar la finca amb varietats adaptades a les nostres condicions mediterrànies i fer un salt a nivell productiu que continuïn fent de Can Calopa un exemple icònic de l’agricultura periurbana i el paisatge agroecològic de Collserola.

Perquè volem que bona part del finançament s’articuli al marge del sistema financer convencional, implicant a les persones de l’entorn i el seu teixit social, les finances ètiques i cooperatives i el conjunt de la societat en general.

Així, el projecte es finançarà a través de tres fonts de finançament:

Emissió de títols participatius

Ajudes de l’administració pública

Ajudes d’entitats privades

Els títols participatius són un mecanisme de finançament alternatiu que una entitat té al seu abast per autofinançar una necessitat concreta buscant el suport i la implicació de l’entorn i el teixit social.

Els títols participatius consten d’un valor nominal, un termini de venciment i una remuneració associada. Mitjançant l’adquisició de títols participatius, la persona o entitat que els adquireix fa un préstec a l’entitat pel valor del títol comprat perquè aquesta el pugui destinar a les finalitats explicades i que li serà retornat amb les condicions prèviament establertes.

L’acord es concreta amb la generació d’un contracte entre l’entitat i la persona o entitat que subscriu el/s títol/s participatiu/s.

Emissió: 300 títols participatius per valor de 1000 euros cada un.

Termini de la subscripció:5 anys. L’aportació de capital es retornarà en un sol pagament el 31 de desembre del 2027 o bé es podrà renovar.

Remuneració: 2% anual el primer any i els anys següents a l’interès amb que Coop57 remuneri l’estalvi de les aportacions de les persones físiques per aquell període. Cobrament dels interessos anualment a 31 de desembre de cada any.

Campanya: Es podran adquirir títols participatius des del 31 d’agost del 2022 fins el 15 d’agost del 2023.

Devolució anticipada: Existeix la possibilitat de sol·licitar el retorn de forma anticipada de l’import total o parcial del capital subscrit. El retorn es realitzarà pel valor nominal de la participació en un període màxim de tres mesos des de la data de la seva notificació.

Els títols participatius de L’Olivera es poden sol·licitar completant el formulari que trobareu clicant el botó de més avall i ens posarem en contacte amb vosaltres.

 

O també es poden sol·licitar via correu electrònic a carles@olivera.org o per correu postal a L’Olivera sccl | La Plana, s/n 25268 Vallbona de les Monges (Lleida).

 

Per a resoldre dubtes o sol·licitar més informació, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a olivera@olivera.org