Artesania alimentària i inclusió social

Productes de qualitat, comunitat i oportunitats de vida

29 de juny de 2023 / 18:45h

icones-15

L’artesania alimentària, a Catalunya, és sinònim de qualitat, de memòria i tradició. Però també ho és de vida i oportunitat. Són molts els projectes agroalimentaris que a casa nostra impulsen la promoció personal, l’autonomia i la integració sociolaboral de persones vulnerables mentre elaboren productes d’origen i qualitat. Tastar-los, conèixer-los i donar-los suport és avançar cap a una societat més justa, responsable i equitativa. Transformem el sector agroalimentari per transformar la societat.  

Conreu Sereny

@conreu_sereny

Conreu Sereny SCCL és un projecte d’agroecologia dedicat a la producció i comercialització de verdura i fruita ecològica a la zona del Barcelonès Nord. Actualment, els seus horts es troben al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra i a la masia Can Coll del barri de Canyet, dins el Parc de la Serralada de Marina, a Badalona.
Nascut el 2010 com a associació amb l’objectiu de revitalitzar la pagesia en zones periurbanes, des de 2014 s’estructuren com a cooperativa de treball associat sense ànim de lucre. No només recuperen el cultiu d’hortalisses en terres en desús, seguint pràctiques agroecològiques, sinó que alhora creen espais d’integració i formació per a persones que es troben en situació de vulnerabilitat.
 

Es Im-perfect – ESPIGOLADORS

@esimperfect

La lluita en favor de l’aprofitament alimentari i contra el malbaratament, va portar la Fundació Espigoladors a tancar el cercle amb el projecte Es Im-perfect, una empresa que elabora patés vegetals, melmelades i salses amb fruites i verdures de proximitat descartades del circuit comercial per ser imperfectes, per caigudes de preus o per excedents de producció. A més, l’obrador d’es im-perfect® és un espai d’inserció sociolaboral per a persones en situació de risc d’exclusió social.

Cuina Justa – CASSIÀ JUST

@cuina_justa

L’hort de Cal Tudela, al Parc Agrari del Baix Llobregat és l’origen de les verdures i hortalisses que abasteixen el rebost de Cuina Justa, una iniciativa d’alt valor gastronòmic que empra l’art dels fogons per assolir la plena autonomia de persones vulnerables. No només conrea l’horta sinó que gestiona menjadors escolars, elabora productes de cinquena gamma i ofereix un servei de càtering per a empreses i institucions. I ho fa sempre defensant la diversitat i la igualtat d’oportunitats. 

vinyes trobades_negre_8285

Amb la degustació de VINYES TROBADES

La viticultura ancestral feta ampolla. Intens i llaminer, perfecte per assaborir amb calma, glop a glop. Un vi que ens parla del passat per esbossar-nos el futur. Amb gust de compromís i territori.