Barcelona i el vi

Vinyes, història i viticultura periurbana

15 setembre 2022 / 18:30h

ILU-13

Gairebé ja no queda rastre dels vins laietans que tan bé glossava Apici al seu llibre De re coquinaria. La petjada de la tradició vitivinícola al pla de Barcelona ha desaparegut malgrat que la vinya i el vi havien estat el principal conreu agrícola a la serra de Collserola i, avui, amb prou feines perdura a la capital i la seva àrea metropolitana. Malgrat tot, uns pocs viticultors malden per sobreviure i posar en valor els vins urbans i l’enoturisme. Es recuperen vinyes, es posen en valor unes pràctiques mil·lenàries i s’elaboren vins i licors que parlen de nosaltres, la nostra història i la nostra tradició.    

Josep Maria Puiggròs
@IceaCat

Un pou de saviesa i de coneixement. Josep Maria Puiggròs no només ha estat l’impulsor i president de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) sinó que durant moltíssims anys n’ha coordinat la secció de Viticultura i Enologia, convertint-se en un referent de la recerca i la divulgació del patrimoni vitivinícola català. A més, com a historiador i expert en antropologia cultural ha investigat sobre els orígens de la cultura vitivinícola a casa nostra. 

Mariona Morral

@cellercanmorral

Mariona Morral és la nova generació al capdavant d’una masia que elabora vi i oli des del segle XV. A camí entre Ullastrell i Abrera, a Can Morral s’hi respira la vida pagesa d’antuvi sense renunciar a les tendències ni la realitat del món d’avui. I la Mariona representa la nova pagesia que ha de definir el futur del sector vitivinícola a casa nostra. 

Patrícia de Golferichs

@undiaunvi

Periodista, creativa, divulgadora, promotora… Patrícia de Golferichs és una agitadora del món del vi que, a través de la seva agència, Vilateral, ajuda cellers, botigues especialitzades i empreses del sector vitivinízcola a projectar-se a través de campanyes de comunicació, branding i màrqueting digital. A més de col·laborar en diversos mitjans, és autora de l’Agenda de Vins Catalans i, també, co-fundadora del festival Tel·lúric.

vinyes de barcelona_2019_adobe rgb

Amb la degustació de VINYES DE BARCELONA

Un vi que parla de la ciutat on neix. Que és història i tradició. Complex, elegant, únic, compromès i excepcional. Un vi que, com Barcelona, s’ha de viure.